Jak už jsem zmínila onehdá, když už jsem zcela neuváženě koupila tu obří hroudu seitanu, nutno ji zpracovat a sníst. Dnes tedy naposled. Už tu bylo z té hroudy něco jako guláš a něco jako "čína" na těstovinách v Tahini omáčce. Nu a dnes s máslovou dýní.
Na cibulce na čeneku na ghí orestovat na kostky pokrájený seitan (+ sůl, kmín), kostky máslové dýně, červenou papriku a natě zelené cibulky, je to pak celé takové barevně veselejší :). Zalít vodou, lahůdkové droždí, trochu sojovky a redukovat redukovat.
K tomu šťouchnuté brambory.
A o té máslové dýni již tady byla řeč :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat