Jak už jsem zmínila onehdá, když už jsem zcela neuváženě koupila tu obří hroudu seitanu, nutno ji zpracovat a sníst. Dnes tedy naposled. Už tu bylo z té hroudy něco jako guláš a něco jako "čína" na těstovinách v Tahini omáčce. Nu a dnes s máslovou dýní.
Na cibulce na čeneku na ghí orestovat na kostky pokrájený seitan (+ sůl, kmín), kostky máslové dýně, červenou papriku a natě zelené cibulky, je to pak celé takové barevně veselejší :). Zalít vodou, lahůdkové droždí, trochu sojovky a redukovat redukovat.
K tomu šťouchnuté brambory.
A o té máslové dýni již tady byla řeč :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...

Žádné komentáře:
Okomentovat