Hodně dlouho jsem seitan neměla, nějak jeho smysl nechápu, ale ruka mne v Ekoloniálu k němu navedla sama. A když už ta velká hmota byla v ledničce, napadl mne guláš. No spíš něco jako. Udělala jsem ho tak nějak klasicky jako z masa. Hodně cibule, osmahla jsem k tomu i česnek, kmín, sůl a na kousky seitanovou hmotu. Restovala a restovala. Zalila, zahustila jsem hraškou na zahušťování a přidala lahůdkové droždí, trochu sojovky a redukovala a redukovala :). Před dokončením jsem tam ještě strouhla stroužek česneku. Dobrý to bylo, musím si to sama pochválit :-).
A salátek CDD. A dům dal ledovej salát, ředkvičku, ačokču, pórek, papriku. A klasicky sladkokysele do trochu vody cukr:sůl 4:1 + ocet, tohle mám už napořád zafixováno z dětství :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...


Žádné komentáře:
Okomentovat