Hodně dlouho jsem seitan neměla, nějak jeho smysl nechápu, ale ruka mne v Ekoloniálu k němu navedla sama. A když už ta velká hmota byla v ledničce, napadl mne guláš. No spíš něco jako. Udělala jsem ho tak nějak klasicky jako z masa. Hodně cibule, osmahla jsem k tomu i česnek, kmín, sůl a na kousky seitanovou hmotu. Restovala a restovala. Zalila, zahustila jsem hraškou na zahušťování a přidala lahůdkové droždí, trochu sojovky a redukovala a redukovala :). Před dokončením jsem tam ještě strouhla stroužek česneku. Dobrý to bylo, musím si to sama pochválit :-).
A salátek CDD. A dům dal ledovej salát, ředkvičku, ačokču, pórek, papriku. A klasicky sladkokysele do trochu vody cukr:sůl 4:1 + ocet, tohle mám už napořád zafixováno z dětství :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat