Co jsem se znepohybnila a nedostanu se do lesa, jedeme doma na sušené z minulosti a na žampiony. V tyto dny rostou houby úplně všude, což je vidět denně na socsítích... A ejhle, z ničehož nic buch buch na dveře a syn od sousedů, že mu prý Jarda opravil počítač a že se bavili o houbách a že já prý ráda, tak jsme letos měli poprvé živou houbu. Bedle a klouzek a nějakej suchohříbek. Oběd nachystal Jardíček.
Dvě cibule na kousky na másle zpěnit, pár hub na kousky, lžička kmínu, lžička majoránky do zabarvení, lžička mouky, zalít vývarem z brambor na hlavní chod, pak do toho 2 brambory na kostičky, osolit, kousek pórku, kousek jarní cibulky, trošku kurkumy a pomalinku 20 minut vařit.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...

Žádné komentáře:
Okomentovat