Co jsem se znepohybnila a nedostanu se do lesa, jedeme doma na sušené z minulosti a na žampiony. V tyto dny rostou houby úplně všude, což je vidět denně na socsítích... A ejhle, z ničehož nic buch buch na dveře a syn od sousedů, že mu prý Jarda opravil počítač a že se bavili o houbách a že já prý ráda, tak jsme letos měli poprvé živou houbu. Bedle a klouzek a nějakej suchohříbek. Oběd nachystal Jardíček.
Dvě cibule na kousky na másle zpěnit, pár hub na kousky, lžička kmínu, lžička majoránky do zabarvení, lžička mouky, zalít vývarem z brambor na hlavní chod, pak do toho 2 brambory na kostičky, osolit, kousek pórku, kousek jarní cibulky, trošku kurkumy a pomalinku 20 minut vařit.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat