Jako tentokrát opravdu smekám, geniálně se to Jardíčkovi podařilo.
Cuketa na půlcm plátky v troše vody podusit 10 minut, aby změkla.
Mezitím 2 cibule, česnek, rozmačkané nemaso, 10 minut do zabarvení, kousek špenátu, hrstička rýže, vývar, aby to bylo potopený, oregáno, skořice, 10-15 minut podusit, aby zmizela voda a rýže změkla. Několik lžic kvalitního protlaku. Zamíchat, odložit.
Mezitím bešamel ze 2 lžic mouky a z másla, mléko, rozvařit, troška muškátového oříšku. Do trochu vystydlého vmíchat 2 vece.
Vymaštěný pekáč - cuketa, "masová" směs, cuketa, vajíčkový bešamel. V troubě 170 - 180 ° do zezlátnutí a nafouknutí (tak asi 40 minut dle trouby).Tentokrát Jardíček použil tyhle nemasové koule nebo TADY. Už jsme je měli párkrát.Jako vážně dobrý, šťavnatý, i druhej den do krabičky do Kolbenky ohřátý skvělý :).
A protože "zelené" je moje parketka, tak skoro při každém Jardíčkově vaření nosím ze dvorečka zelené. Například stále dorůstající bršlici :). Chuťově úžasná je ve stavu mladém, kdy jsou lístečky ještě nerozvinuté :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat