Jako tentokrát opravdu smekám, geniálně se to Jardíčkovi podařilo.
Cuketa na půlcm plátky v troše vody podusit 10 minut, aby změkla.
Mezitím 2 cibule, česnek, rozmačkané nemaso, 10 minut do zabarvení, kousek špenátu, hrstička rýže, vývar, aby to bylo potopený, oregáno, skořice, 10-15 minut podusit, aby zmizela voda a rýže změkla. Několik lžic kvalitního protlaku. Zamíchat, odložit.
Mezitím bešamel ze 2 lžic mouky a z másla, mléko, rozvařit, troška muškátového oříšku. Do trochu vystydlého vmíchat 2 vece.
Vymaštěný pekáč - cuketa, "masová" směs, cuketa, vajíčkový bešamel. V troubě 170 - 180 ° do zezlátnutí a nafouknutí (tak asi 40 minut dle trouby).Tentokrát Jardíček použil tyhle nemasové koule nebo TADY. Už jsme je měli párkrát.Jako vážně dobrý, šťavnatý, i druhej den do krabičky do Kolbenky ohřátý skvělý :).
A protože "zelené" je moje parketka, tak skoro při každém Jardíčkově vaření nosím ze dvorečka zelené. Například stále dorůstající bršlici :). Chuťově úžasná je ve stavu mladém, kdy jsou lístečky ještě nerozvinuté :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...





Žádné komentáře:
Okomentovat