sobota 17. srpna 2024

"Musaka" z nemasa :)

Jako tentokrát opravdu smekám, geniálně se to Jardíčkovi podařilo.

Cuketa na půlcm plátky v troše vody podusit 10 minut, aby změkla.
Mezitím 2 cibule, česnek, rozmačkané nemaso, 10 minut do zabarvení, kousek špenátu, hrstička rýže, vývar, aby to bylo potopený, oregáno, skořice, 10-15 minut podusit, aby zmizela voda a rýže změkla. Několik lžic kvalitního protlaku. Zamíchat, odložit.
Mezitím bešamel ze 2 lžic mouky a z másla, mléko, rozvařit, troška muškátového oříšku. Do trochu vystydlého vmíchat 2 vece.
Vymaštěný pekáč - cuketa, "masová" směs, cuketa, vajíčkový bešamel. V troubě 170 - 180 ° do zezlátnutí a nafouknutí (tak asi 40 minut dle trouby).
Tentokrát Jardíček použil tyhle nemasové koule nebo TADY. Už jsme je měli párkrát.
Jako vážně dobrý, šťavnatý, i druhej den do krabičky do Kolbenky ohřátý skvělý :).

A protože "zelené" je moje parketka, tak skoro při každém Jardíčkově vaření nosím ze dvorečka zelené. Například stále dorůstající bršlici :). Chuťově úžasná je ve stavu mladém, kdy jsou lístečky ještě nerozvinuté :).

Žádné komentáře:

Okomentovat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ