Jako tentokrát opravdu smekám, geniálně se to Jardíčkovi podařilo.
Cuketa na půlcm plátky v troše vody podusit 10 minut, aby změkla.
Mezitím 2 cibule, česnek, rozmačkané nemaso, 10 minut do zabarvení, kousek špenátu, hrstička rýže, vývar, aby to bylo potopený, oregáno, skořice, 10-15 minut podusit, aby zmizela voda a rýže změkla. Několik lžic kvalitního protlaku. Zamíchat, odložit.
Mezitím bešamel ze 2 lžic mouky a z másla, mléko, rozvařit, troška muškátového oříšku. Do trochu vystydlého vmíchat 2 vece.
Vymaštěný pekáč - cuketa, "masová" směs, cuketa, vajíčkový bešamel. V troubě 170 - 180 ° do zezlátnutí a nafouknutí (tak asi 40 minut dle trouby).Tentokrát Jardíček použil tyhle nemasové koule nebo TADY. Už jsme je měli párkrát.Jako vážně dobrý, šťavnatý, i druhej den do krabičky do Kolbenky ohřátý skvělý :).
A protože "zelené" je moje parketka, tak skoro při každém Jardíčkově vaření nosím ze dvorečka zelené. Například stále dorůstající bršlici :). Chuťově úžasná je ve stavu mladém, kdy jsou lístečky ještě nerozvinuté :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...





Žádné komentáře:
Okomentovat