Taková jako svíčková. Moc dobrý.
Osmahnout koule na oleji (nepřipálí se to) nebo na másle (chuť). Do toho výpeku z koulí kořenová zelenina, kousek cibule, osmahnout, aby to chytlo barvu, zasypat 2 lžícema cukru, nechat trochu zkaramelizovat, lžíce plnotučné hořčice (to netuším, co k tomu Jardíčka vedlo, my do svíčkové hořčici nikdy nedávali), lžíce octa, bobkový list, nové koření, podliješ, necháš do měkka vydusit, až je i zelenina měkká. Vyndáš koření, rozmixuješ do hladka, zjemníš smetanou, dosolíš. S knedlema.
Použité nemasové koule byly tyto:
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat