Taková jako svíčková. Moc dobrý.
Osmahnout koule na oleji (nepřipálí se to) nebo na másle (chuť). Do toho výpeku z koulí kořenová zelenina, kousek cibule, osmahnout, aby to chytlo barvu, zasypat 2 lžícema cukru, nechat trochu zkaramelizovat, lžíce plnotučné hořčice (to netuším, co k tomu Jardíčka vedlo, my do svíčkové hořčici nikdy nedávali), lžíce octa, bobkový list, nové koření, podliješ, necháš do měkka vydusit, až je i zelenina měkká. Vyndáš koření, rozmixuješ do hladka, zjemníš smetanou, dosolíš. S knedlema.
Použité nemasové koule byly tyto:
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat