Tady na Střípkách to je potřetí, stále nám to moc chutná :). Харя. Pro nás asi zapečené zelí a brambory? Nevím, má-li to nějaký možný český název. Recept byl poprvé TADY, to bylo dokonce vylepšený medvědím česnekem :). Potom to bylo ZDE. A dnes takto.
Nastrouhané vymáchané brambory, polovina do pekáčku, trošku osolit, na to ochucené podušené hlávkové zelí, na to zkaramelizovaná cibulka, na to druhá půlka osolených brambor, poklást máslem, zapéct 3/4 hodiny na 190 st. Je to moc dobrý, akorát tam kapku chyběj bílkoviny... možná v tom originál receptu nějaké masínko bylo, uzený bych tam viděla...... to holt musím dohnat jinde.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat