neděle 2. června 2024

Харя - opět, ukrajinský recept na zapečené zelíbramborycibule

Tady na Střípkách to je potřetí, stále nám to moc chutná :). Харя. Pro nás asi zapečené zelí a brambory? Nevím, má-li to nějaký možný český název. Recept byl poprvé TADY, to bylo dokonce vylepšený medvědím česnekem :). Potom to bylo ZDE. A dnes takto.
Nastrouhané vymáchané brambory, polovina do pekáčku, trošku osolit, na to ochucené podušené hlávkové zelí, na to zkaramelizovaná cibulka, na to druhá půlka osolených brambor, poklást máslem, zapéct 3/4 hodiny na 190 st.
Je to moc dobrý, akorát tam kapku chyběj bílkoviny... možná v tom originál receptu nějaké masínko bylo, uzený bych tam viděla...... to holt musím dohnat jinde.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...