Ani prý tentokrát nemusím hledat na netu, že prý nedohledám. V nějakém ruském videu to Jardíček našel. Paní vzpomínala, jak jezdívali k bábuške a každý víkend toto jídlo měli, tak se k němu na starý kolena vrátila. Naprosto fantasticky to chutná!!! Brambory, zelí, medvědí česnek, cibule, bohaté rodiny maso. 3-4 brambory "na julienne" (jemné proužky, takové minihranůlečky), zelí na nudličky, medvídek, sůl. Jednu velkou cibuli na drobno pěkně do hněda, aby to mělo výraznou chuť. 4 brambory nastrouhat na jemno, osolit, z půlky udělat v pekáčku spodní vrstvu, na to rozprostřít směs se zelím, pár lupínků másla... Na to druhá půlka osolených nastrouhaných brambor, jemně uhňácáš, uhladíš, na to sórok g másla, sórok znáješ? 40 :). V troubě na 200° podle trouby tak 20 - 30 minutek dokřupava, dohněda...
No a salátek, co je doma, rajče, cibule, pórek, citron, oliváč, sůl :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...









Žádné komentáře:
Okomentovat