úterý 7. dubna 2020

Харя - pro neznalé azbuky charja, s medvědím česnekem

Ani prý tentokrát nemusím hledat na netu, že prý nedohledám. V nějakém ruském videu to Jardíček našel. Paní vzpomínala, jak jezdívali k bábuške a každý víkend toto jídlo měli, tak se k němu na starý kolena vrátila. Naprosto fantasticky to chutná!!! Brambory, zelí, medvědí česnek, cibule, bohaté rodiny maso. 3-4 brambory "na julienne" (jemné proužky, takové minihranůlečky), zelí na nudličky, medvídek, sůl. Jednu velkou cibuli na drobno pěkně do hněda, aby to mělo výraznou chuť. 4 brambory nastrouhat na jemno, osolit, z půlky udělat v pekáčku spodní vrstvu, na to rozprostřít směs se zelím, pár lupínků másla... Na to druhá půlka osolených nastrouhaných brambor, jemně uhňácáš, uhladíš, na to sórok g másla, sórok znáješ? 40 :). V troubě na 200° podle trouby tak 20 - 30 minutek dokřupava, dohněda...

No a salátek, co je doma, rajče, cibule, pórek, citron, oliváč, sůl :).

Žádné komentáře:

Okomentovat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ