Naprosto dokonalý!! :)
Den předem uvařit vejce do poloměkka nebo prostě dle chuti, zchladit, oloupat - a dát do nálevu - silný černý čaj, sojovka a trochu oleje. To ostatní pak dle vlastních chutí - u nás medvědí česnek a trochu cukru. Aspoň 24 hodin nechat v lednici odležet.
Den předem byla namočena i čočka, píšou na ní francouzská zelená, je tmavší a tužší, takže taky 24 hodin.
Kořenovou zeleninu na pár lžících oliváče, trošku osmahnout, lžíci dvě balzamikového octa, do toho ona namočená čočka. Zalít vodou, aby byla tak nějak ponořená, pomalu 15 - 20 minut dusit, až voda zmizí.
Dosolit, dokyselit dle chuti, před koncem vmíchat medvědí česnek, máte-li. Navrch osmaženou cibulku a jarní cibulku :).
.
Žádné komentáře:
Okomentovat