Tu mám moc ráda v různých podobách. Tahle Jardíčkova verze byla opět suprová.
Cibuli a brambory osmahnout do zabarvení, kari rozvonět, 2 lžíce mouky lehce zapražit, zalít, přidat uvařenou cizrnu (u nás tentokrát konzervovanou), vařit půl hoďky, dosolit, na talíři přidat zakysanku. Zelené nahoře je moje dvorečkové - dobromysl, mladá bršlice. Taková stálice. Jo a líp byla polévka zřetelná a tedy i fotitelná po "ujedení" značné části :D.
neděle 2. června 2024
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...


Žádné komentáře:
Okomentovat