Rozpomenul se Jardíček, kterak už toto dělal před pár lety, to když mu doma přistála nádherná hlávka zelí z bedýnek. Recept byl tady. Dnes trochu modifikovaná verze. Nastrouhané brambory, polovinu dát dolů do pekáčku,
na to směs: nakrouhané zelí s obdělanou cibulí, kus rozhňahňaného vegepárku, osolené a trochu ochucené octem, v pekáčku to pořádně uhňácat, na to pár lupínků másla, na to druhá půlka brambor, osolit, zase pár lupínků másla. Zapéct 200-220 do zezlátnutí, 30-40 minut.
K tomu salát z křehčeného zelí, takový norský základ, jako začíná Coleslaw - zelí na jemno, posolíš, prohňácáš, necháš odležet, znovu prohňácáš (musí vytéct hodně tekutiny), propláchneš, čímž to trochu odsolíš, dnes do toho nastrouhaná mrkvička, lžička dvě majonézy, zakysanka nebo čerstvý sýr, promícháš, necháš odležet - než se udělá oběd, akorát dojde).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat