Rozpomenul se Jardíček, kterak už toto dělal před pár lety, to když mu doma přistála nádherná hlávka zelí z bedýnek. Recept byl tady. Dnes trochu modifikovaná verze. Nastrouhané brambory, polovinu dát dolů do pekáčku,
na to směs: nakrouhané zelí s obdělanou cibulí, kus rozhňahňaného vegepárku, osolené a trochu ochucené octem, v pekáčku to pořádně uhňácat, na to pár lupínků másla, na to druhá půlka brambor, osolit, zase pár lupínků másla. Zapéct 200-220 do zezlátnutí, 30-40 minut.
K tomu salát z křehčeného zelí, takový norský základ, jako začíná Coleslaw - zelí na jemno, posolíš, prohňácáš, necháš odležet, znovu prohňácáš (musí vytéct hodně tekutiny), propláchneš, čímž to trochu odsolíš, dnes do toho nastrouhaná mrkvička, lžička dvě majonézy, zakysanka nebo čerstvý sýr, promícháš, necháš odležet - než se udělá oběd, akorát dojde).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...




Žádné komentáře:
Okomentovat