To bych taky mohla pořád. Jardíček se dnes rozhodl pro zelí z bedýnky :). Takže jak polévka, tak i hlavní chod se salátem, vše zelínko :).
No a zelňačka jako vegeklasika. Cibule na kousky na oleji trošku zasmahnout, na to lžička papriky a lžička kmínu, rozvonět, na jemno nakrájené zelí, trochu obdělat, kousek pokrájené houby, bobkový list, zalít, osolit, dvě brambory na drobno, 20 minut povařit, na konci zjemnit smetanou, nakonec už bez vaření doladit pár lžicemi octa.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...

Žádné komentáře:
Okomentovat