Dhál, dhal, dal, už tu párkrát byl. Dhal - variace na něj :) s kurkumovou rýží; Opět dhal; Dhal, čočka a cizrna. Aneb dhal X dal.Jardíček ho rád.
Tentokrát takto :). Cibule na oleji, až trošku změkne, pak dýně na kostky do zabarvení, koření (zázvor, kmín, kurkuma, skořice). Do toho rozdrcený česnek a pár minutek do rozvonění.
Do toho pasírovaná rajčata, kokosové mléko a 2 hrsti červené čočky, póómalinku 30 minut probublávat, když moc zhoustne, tak naředit, před koncem osolit.
Naan, nan: Na dvě porce 120 g hl. mouky, lžička cukru, půl lžičky soli, půl lžičky prdopeče, promíchat, lžíce oleje, 60-70 ml mléka, vypracovat pružné nelepivé těsto. Když lepí, přidat trochu mouky. Placičky vytvarovat a do rozpáleného pekáče pod gril na 2 minuty do zhnědnutí, poté opatlat máslem.
sobota 24. srpna 2024
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...


Žádné komentáře:
Okomentovat