To dilema bylo už v receptu s cizrnou. Tentokrát tedy Jardíček použil z luštěnin jen čočku, ale přidal bedýnkové hlávkové zelí :).Cibule na kousky, mrkev na kousky na oleji osmahnout, pak zelí na nudličky dalších pár minutek, aby změklo.
Koření: kmín, kurkuma, kardamon, hřebíček, skořice, rozvonět, přidat čočku - Jardíček dal červenou, která se nemusí namáčet - a asi zhruba polovinu co toho zelí, neb kapku nabyde. Zalít vývarem, nechat 15 minut probublávat, až pak osolit, neb čočka předem osolená má tendence tvrdnout, ještě chvilku provařit a navrch zakysanka.
Chutné (možná potřebné) to je s nějakou chlebovou plackou, v naše případě kupovaný nan na másle na pánvi vylepšený.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat