sobota 24. září 2022

Gołąbki, golubky, golubce, holubky VEGE verze

Prostě plněné zelné listy.
Jardíček se nechal inspirovat origoš recepty, připravují se v Polsku, v Rusku, na Ukrajině, na Slovensku, v Rumunsku i v Maďarsku, považovány jsou také za typické romské jídlo.
Na mne to je takové... no nevím... zbytečně přeplácané? Asi by mi chutnal ten základ červený sám o sobě - a sama o sobě ta naplněná zelná (i kapustová) kapsa, závitek, zámotek... :). Ale zkusila jsem :).
Takže místo vepřového použil Jardíček marinované tofu.
Tak tedy: Listy zelí pár minutek povařit (jen tak 3 - 5 minutek), ochladit. Košťál netřeba vyříznout - ale naplocho seříznout, aby list zůstal v kuse a nízký.
Náplň do zelí: Uvařená rýže, do toho na cibulce osmažené tofu.
Do pekáče směs smažené cibulky, pokrájená rajčata (konzerva).
Na dva listy na sobě (aby to drželo) náplň - rýžová, udělat psaníčko, dát to na tu červenou rajčatovou směs na pekáčku, přikrýt a na 200 st. asi 40 minut.
Originálních receptů je asi tolik, co domácností :). Takže třeba varianty - do toho rajčatového základu se dá dát i pokrájené zelí. Nebo - když se to upeče, vyndají se závitky a směs se promíchá se zakysankou a s ní se ještě trochu povaří. Prostě mraky receptů a variant :). Tahle VEGE se taky dá.

Žádné komentáře:

Okomentovat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ