Prostě plněné zelné listy. Jardíček se nechal inspirovat origoš recepty, připravují se v Polsku, v Rusku, na Ukrajině, na Slovensku, v Rumunsku i v Maďarsku, považovány jsou také za typické romské jídlo.
Na mne to je takové... no nevím... zbytečně přeplácané? Asi by mi chutnal ten základ červený sám o sobě - a sama o sobě ta naplněná zelná (i kapustová) kapsa, závitek, zámotek... :). Ale zkusila jsem :).
Takže místo vepřového použil Jardíček marinované tofu.
Tak tedy: Listy zelí pár minutek povařit (jen tak 3 - 5 minutek), ochladit. Košťál netřeba vyříznout - ale naplocho seříznout, aby list zůstal v kuse a nízký.
Náplň do zelí: Uvařená rýže, do toho na cibulce osmažené tofu.
Do pekáče směs smažené cibulky, pokrájená rajčata (konzerva).
Na dva listy na sobě (aby to drželo) náplň - rýžová, udělat psaníčko, dát to na tu červenou rajčatovou směs na pekáčku, přikrýt a na 200 st. asi 40 minut.
Originálních receptů je asi tolik, co domácností :). Takže třeba varianty - do toho rajčatového základu se dá dát i pokrájené zelí. Nebo - když se to upeče, vyndají se závitky a směs se promíchá se zakysankou a s ní se ještě trochu povaří. Prostě mraky receptů a variant :). Tahle VEGE se taky dá.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat