Několikrát jsem tady již zmiňovala Simončiny rychlé noky se zeleninou. Nebo třeba tady. Občas si chlazené noky koupím a doma jsou stále nějaké zeleninky, tu a tam kus hokaidinky, takže si noky do krabičky do Kolbenky ráda dělám.
Tentokrát jsem smíchala kousek hokaido, mrkev, kousek petržele a celeru, kus cibule na měsíčky, rajčátko. Promíchala s mou nasušenou bylinkovou kořenící směsí, přidala kapku oleje, zbytek ajvaru z ledničky a noky a dala zakryté v pekáčku na půl hoďky do trouby. Po odkrytí jsem to poházela kousky bílkovin v podobě sýra a nechala už nezakryté v troubě dodělat do jeho změknutí. Jo a protože doma i mikrogreens, tak na doplnění stopových prvků, vitamínů a chlorofylu na talíř trochu už přerostlých klíčků čočky.
K tomu jsem udělala salátek, Jardíček sehnal v Lídlu takovou tu jejich "bedýnku" asi nějak zbytkové zeleniny za 25 Kč, což je geniální nápad, protože tomu nikdy nic není, jen to už zřejmě dle jejich manažerů kvality není až tak ukázkové, tentokrát tam byl krom jiného i polníček a malý okurčičky, udělala jsem k němu medovohořčicovou zálivku a dobrý.
Jen mne ještě zainspiroval ten polníček, nikdy tu krabičku sama nejsem schopna zkonzumovat, tak jsem si vybavila, jak jsem byla nadšena ze zeleného nedávno v jednom bistru v Chrudimi a trochu jsem si to ještě doladila :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat