Dělám je často, protože krabičkujeme do práce a tohle je vynikající a rychlé a velice variabilní dle špajzových zásob. Základní postup byl TADY.
Tentokrát tu nebylo moc rajčátek, ale zbytek hokaidinky. Takže v míse jsem smíchala noky, dýni na kousky, papriku na kousky, pár cherry rajčátek, cibuli na měsíčky. V troše oleje jsem smíchala bylinky co dům dal, rozmarýnku, svoji směsku z léta, trochu drceného kmínu, trochu soli, trochu Piccante, promíchala, nějaký sýr v ledničce jsem bafla a na 20-30 minut do trouby na 220 za občasného promíchnutí. Jo a vlastně tentokrát jsem tam přidala i trochu rajčatové omáčky se zeleninou, když už jsem neměla rajčata. Jako zatím to bylo vždycky dobrý, noky i zelenina se za tu půlhoďku udělají do měkka, takže se nemusí nic předvářet, předsmážet, parádní recept. Zašpiní se jen ta mísa a pekáček a míchátko :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...

Žádné komentáře:
Okomentovat