Tenhle recept si sem musím dát, protože za a) miluju všechna jídla v jednom hrnci :) a za b) je to rychlý a dobrý.
Poměry sem napíšu z ofiko receptu, ale dělala jsem co dům dal a v poměru od oka. Měla jsem jiné bylinky, jiný sýr :). Jo a protože v práci už to dělaly všechny mé kolegyňky - a jedna z nich si zeleninu předdělala nejdřív na cibulce, což mne zaujalo, tak jsem ji následovala. Toto je ten originál: Jedno balení noků, půl žluté papriky na kostky, půl červené papriky na kostky, půl cukety na půlkolečka, 250 g cherry rajčátek na půlky nebo normální rajčata na kousky, půl cibule na klínky, 2 stroužky rozdrceného česneku, 2 lžíce oliváče, čtvrt lžičky soli, pár snítek rozmarýnu, pepř, směs italských bylinek @sonnentor.cz. Plus na dokončení mozzarella, parmazán, bazalka. Na velký plech na pečicí papír. Vše smíchat v míse a rovnoměrně rozložit na plech. Péct 20 - 30 minut na 220 °C, dokud nejsou noky i zelenina měkké. V průběhu párkrát promíchat. Podávat s natrhanou mozzarellou, parmazánem a čerstvou bazalkou. Libovolně přidat i jinou zeleninu, listový špenát, brokolici...
Dalo to z jednoho balení noků na cca 3 porce. Druhý den jsem si na to osmahla na cibulce tofupáreček :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat