středa 3. srpna 2022

Pečené ratatouille neboli ratatuj

Ratatouille (ratatuj) je originální francouzské jídlo, jehož základem je zelenina. Pro přípravu ratatouille (ratatuj) můžete použít téměř jakoukoli zeleninu, tradičně k základním ingrediencím pro ratatouille patří rajčata, česnek, cibule, cukety, lilek, papriky a koření - nejlépe bazalka, majoránka a tymián.
Tady na Střípkách už bylo několikrát :).
Takže toto konkrétně: Předchůdce leča :-D. Postupně všechny zeleniny (cibule, česnek, paprika, rajče, cuketa) osmahnout na oleji, naskládat do pekáčku, přidat podrcený česnek, tymián, bylinky, konzervu drcených rajčat (v našich podmínkách, neb nemáme rajčátka ze zahrádky), osolit.
Zakryté péct 3/4 hodiny, odkryté ještě 10 - 15 minutek pod grilem (horní pečení), aby se to trochu zapeklo. Při podávání vmíchat ještě podrcený česnek, slaný sýr, pokapat oliváčem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...