Ratatouille (ratatuj) je originální francouzské jídlo, jehož základem je zelenina. Pro přípravu ratatouille (ratatuj) můžete použít téměř jakoukoli zeleninu, tradičně k základním ingrediencím pro ratatouille patří rajčata, česnek, cibule, cukety, lilek, papriky a koření - nejlépe bazalka, majoránka a tymián.
Tady na Střípkách už bylo několikrát :).
Takže toto konkrétně: Předchůdce leča :-D. Postupně všechny zeleniny (cibule, česnek, paprika, rajče, cuketa) osmahnout na oleji, naskládat do pekáčku, přidat podrcený česnek, tymián, bylinky, konzervu drcených rajčat (v našich podmínkách, neb nemáme rajčátka ze zahrádky), osolit. Zakryté péct 3/4 hodiny, odkryté ještě 10 - 15 minutek pod grilem (horní pečení), aby se to trochu zapeklo. Při podávání vmíchat ještě podrcený česnek, slaný sýr, pokapat oliváčem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Růžový Úplněk 13. 4. 2025 v 02:21 ve Vahách
Ve Vahách si chraňme: Ledviny, močovod, močový měchýř, žíly, kůži jako orgán doteku, slinivku, insulin, glukagon. A jako každý Úplněk - nedo...

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat