Namočila jsem čočku. Hnědou klasickou a spolu s ní dohromady černou. Klíčky se objevily poměrně brzy, ale velice nepravidelně, na rozdíl od munga ne najednou :). A jak stále dokola opakuju, nejsilnější jsou klíčky ve chvíli, kdy jsou cca stejně "dlouhé" jako jejich mamka, zrníčko nebo semínko. Takže v ten moment už lze konzumovat, pár klíčků šlo na salát.
Velice brzy se ale začaly objevovat zelené lístečky.
A tak jsem ji nechala narůst do zelena. Říká se tomu mikrogreens, mikrobylinky, v tomto zeleném stavu obsahují zase jiné nutrienty, než klíčky, však máme jíst co nejpestřeji :). A to zelené se dá konzumovat jako každá jiná zelená bylinka. Musela jsem se podělit s andulkama, moc jim to zelené chutná :). A jinak na talíř do hotové polévky, na brambory, na chleba, prostě jako každé zelené :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat