čtvrtek 23. listopadu 2023

Klíčím klíčím... tentokrát čočku a až do stavu mikrogreens, tedy mikrobylinek

Namočila jsem čočku. Hnědou klasickou a spolu s ní dohromady černou. Klíčky se objevily poměrně brzy, ale velice nepravidelně, na rozdíl od munga ne najednou :). A jak stále dokola opakuju, nejsilnější jsou klíčky ve chvíli, kdy jsou cca stejně "dlouhé" jako jejich mamka, zrníčko nebo semínko. Takže v ten moment už lze konzumovat, pár klíčků šlo na salát.

Velice brzy se ale začaly objevovat zelené lístečky.


A tak jsem ji nechala narůst do zelena. Říká se tomu mikrogreens, mikrobylinky, v tomto zeleném stavu obsahují zase jiné nutrienty, než klíčky, však máme jíst co nejpestřeji :).
A to zelené se dá konzumovat jako každá jiná zelená bylinka. Musela jsem se podělit s andulkama, moc jim to zelené chutná :). A jinak na talíř do hotové polévky, na brambory, na chleba, prostě jako každé zelené :).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...