Namočila jsem čočku. Hnědou klasickou a spolu s ní dohromady černou. Klíčky se objevily poměrně brzy, ale velice nepravidelně, na rozdíl od munga ne najednou :). A jak stále dokola opakuju, nejsilnější jsou klíčky ve chvíli, kdy jsou cca stejně "dlouhé" jako jejich mamka, zrníčko nebo semínko. Takže v ten moment už lze konzumovat, pár klíčků šlo na salát.
Velice brzy se ale začaly objevovat zelené lístečky.
A tak jsem ji nechala narůst do zelena. Říká se tomu mikrogreens, mikrobylinky, v tomto zeleném stavu obsahují zase jiné nutrienty, než klíčky, však máme jíst co nejpestřeji :). A to zelené se dá konzumovat jako každá jiná zelená bylinka. Musela jsem se podělit s andulkama, moc jim to zelené chutná :). A jinak na talíř do hotové polévky, na brambory, na chleba, prostě jako každé zelené :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat