neděle 20. srpna 2023
Těstoviny se zelím a cuketou
Bedýnky. A krásná hlávka zelí. Krom jiného (pickles, boršč) jsem dostala neuvěřitelnou chuť na poslední z trojice knedlovepřozélo. Zelí si dělám moravský, sladkokyselý. No a protože v bedýnkách jsou i krásné mlaďounké cuketky, tak i z nich. Tedy na troše oleje cibule na kolečka, na to nakrájené zelí a v průběhu pak i cuketa na tenké plátečky. Cukr, sůl, ocet, kmín. No a dusit do konzistence dle vlastních preferencí :). Dala jsem si ho k těstovinkám. Škoda, že doma nebyl tempeh nebo tofu, mohla jsem si k tomu udělat škvarečky :). Příště.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat