sobota 19. srpna 2023
Zeleninová, něco jako boršč - s cuketou a hokaido :)
Díky, bedýnky. Zeleninové polívečky jsou prostě základ :). Začala jsem klasicky na másle, teda ghí - cibulka a kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel na kolečka a kostičky) až do rozvonění, no a pak postupně podle tvrdosti :). Hokaido bez loupání na kousky, košťál brokolice na kousky, cuketa na půlkolečka, červená řepa na čtvrtkolečka, celá cibule a dva stroužky česneku, i kousek mladého zelí na kousky, v průběhu pak růžičky brokolice. Sůl, nové koření a bobkový list. V hrnci stála lžíce :). No a na talíři ještě zakysanka. Toto bych mohla jíst pořád :). Někdo to jí tak, že jako ukrajuje tu smetanu lžící při každým nabrání, já to miluju rozmíchaný :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat