sobota 19. srpna 2023

Zeleninová, něco jako boršč - s cuketou a hokaido :)

Díky, bedýnky. Zeleninové polívečky jsou prostě základ :).
Začala jsem klasicky na másle, teda ghí - cibulka a kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel na kolečka a kostičky) až do rozvonění, no a pak postupně podle tvrdosti :). Hokaido bez loupání na kousky, košťál brokolice na kousky, cuketa na půlkolečka, červená řepa na čtvrtkolečka, celá cibule a dva stroužky česneku, i kousek mladého zelí na kousky, v průběhu pak růžičky brokolice. Sůl, nové koření a bobkový list. V hrnci stála lžíce :). No a na talíři ještě zakysanka. Toto bych mohla jíst pořád :).
Někdo to jí tak, že jako ukrajuje tu smetanu lžící při každým nabrání, já to miluju rozmíchaný :).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...