sobota 17. června 2017

Jablíčka pečená

Máme teď doma opravdu hodně jablíček, v bedýnkách jsou krásná česká jablíčka z Ostřešan tady od nás. Chuťouvě už jsou hodně moučná, ale na kuchaření jsou dokonalá :).



Jablíčka se skořicí, cukrem a citr. šťávou dle chuti do pekáčku, zasypat drobenkou, na 160 st. půl hodinky nebo dle chuti, až to zezlátne a začne pěnit. A do pekáčku společného nebo do jednoporcových pečících misek, to už je jedno :).






Červnová jablíčka z Ostřešan z Bedýnek :).





.

3 komentáře:

  1. Jablíčka jsou krásná.
    Peču je občas v jablečníku (něco jako aroma lampa). Je to pak bašta.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Jarmilko no vidíš, taky ho mám, ale ještě jsem to nikdy nezkoušela :), pozná se, že je hotovo? :)

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: Už si nepamatuju, jak dlouho jsem ho pekla. Kontrolovala jsem, jestli se nepřipaluje a je už měkké. Řekla bych tak půl až 3/4 hodinky. Vyzkoušej to.

    OdpovědětVymazat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ