Mujadara tu byla už dvakrát, Jardíčkovi chutná. A mně taky :). S medvědím česnekem a s jiným kořením.
Toto je úplně základní, nejjednodušší recept. Jen čočka, rýže, cibule, sůl, jogurt. Dá se i se šafránem, s hrozinkama, se skořicí, s římským kmínem, koriandrem, s bobkovým listem, novým kořením, s kurkumou, sušenou mátou..., při pátrání jsem potkala se špenátem, listy koriandru, s pórkem, s nasekaným česnekem, s rajčatovým pyré, s nasekaným zázvorem, místo rýže bulgur... variant je nepřeberné množství a internet je různých mujadar plný.
Tedy tento základ, který je společný. Namočíš čočku předem (u nás dnes černá a obyčejná), rýži propláchneš a na 10 minut namočíš, pak se nelepí a nerozpadne. Dvě cibule na kousky pomalinku do zakaramelizovaného hněda. Čočku 10 minut předvaříš. Na pánev rýže, čočka, cibule, zaliješ vodou, aby to bylo potopené, osolíš a cca 20 minut podusíš, až se voda vstřebá, 10 minut necháš dojít a navrch zbytek restované cibule. Patří k tomu bílý jogurt. A je to moc dobrý. K tomu jsme měli salátek
z pekingského zelí, ředkviček na plátky a nastrouhané bílé ředkve (daikonu). Sladkokysele - špetka soli, špetka cukru, lžička octa, trochu vody, nechat odležet.
neděle 9. února 2025
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat