neděle 19. května 2019

MUJADARA s medvědím česnekem VEGAN

Absolutně dokonalé :).
Arabské jídlo inspirované indickou kuchyní :). Čočka a rýže :). A cibule.
2-3 cibule na měsíčky na oleji do zlatova, část dát stranou.
Ke zbytku 2 stroužky nasekaného česneku, lžička kmínu, koriandru, 1/2 lžičky skořice, minutku osmahnout. Namočená čočka (tak asi 80 g), zalít vodou, aby byla ponořená, 15 minut vařit, 100 g propláchnuté rýže,
dolít vodu, 10 minut vařit. Nasekaný pórek - 5 minutek ještě provařit.
Dosolit, zamíchat něco čerstvého zeleného - u nás to byl medvědí česnek. Na talíři posypat tou odloženou cibulkou :).
A protože klíčíme... tak navrch klíčky a čerstvého medvídka :).

5 komentářů:

  1. Čočku s rýží jsem tedy ještě nezkoušela.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Marcelko, je to neuvěřitelně dobrý :). Tedy v této kombinaci koření :). Zkus :).

    OdpovědětVymazat
  3. Jájííí, napiš (bylinkovou) kuchařku, budu první kupec!:))))

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: Berunko, těch už je :)))))

    OdpovědětVymazat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ