neděle 19. května 2019
MUJADARA s medvědím česnekem VEGAN
Absolutně dokonalé :). Arabské jídlo inspirované indickou kuchyní :). Čočka a rýže :). A cibule. 2-3 cibule na měsíčky na oleji do zlatova, část dát stranou. Ke zbytku 2 stroužky nasekaného česneku, lžička kmínu, koriandru, 1/2 lžičky skořice, minutku osmahnout. Namočená čočka (tak asi 80 g), zalít vodou, aby byla ponořená, 15 minut vařit, 100 g propláchnuté rýže, dolít vodu, 10 minut vařit. Nasekaný pórek - 5 minutek ještě provařit. Dosolit, zamíchat něco čerstvého zeleného - u nás to byl medvědí česnek. Na talíři posypat tou odloženou cibulkou :). A protože klíčíme... tak navrch klíčky a čerstvého medvídka :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Čočku s rýží jsem tedy ještě nezkoušela.
OdpovědětVymazat[1]: Marcelko, je to neuvěřitelně dobrý :). Tedy v této kombinaci koření :). Zkus :).
OdpovědětVymazatJájííí, napiš (bylinkovou) kuchařku, budu první kupec!:))))
OdpovědětVymazat[3]: Berunko, těch už je :)))))
OdpovědětVymazat[4]: ale Tvoje eště nee:P
OdpovědětVymazat