neděle 19. května 2019
MUJADARA s medvědím česnekem VEGAN
Absolutně dokonalé :). Arabské jídlo inspirované indickou kuchyní :). Čočka a rýže :). A cibule. 2-3 cibule na měsíčky na oleji do zlatova, část dát stranou. Ke zbytku 2 stroužky nasekaného česneku, lžička kmínu, koriandru, 1/2 lžičky skořice, minutku osmahnout. Namočená čočka (tak asi 80 g), zalít vodou, aby byla ponořená, 15 minut vařit, 100 g propláchnuté rýže, dolít vodu, 10 minut vařit. Nasekaný pórek - 5 minutek ještě provařit. Dosolit, zamíchat něco čerstvého zeleného - u nás to byl medvědí česnek. Na talíři posypat tou odloženou cibulkou :). A protože klíčíme... tak navrch klíčky a čerstvého medvídka :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Čočku s rýží jsem tedy ještě nezkoušela.
OdpovědětVymazat[1]: Marcelko, je to neuvěřitelně dobrý :). Tedy v této kombinaci koření :). Zkus :).
OdpovědětVymazatJájííí, napiš (bylinkovou) kuchařku, budu první kupec!:))))
OdpovědětVymazat[3]: Berunko, těch už je :)))))
OdpovědětVymazat[4]: ale Tvoje eště nee:P
OdpovědětVymazat