Uvařil Jardíček čočku. Propláchnutou zelenou s trochou oleje v dvojnásobném množství vody 20-25 minut pomalu vařit, v polovině osolit a pak v případě potřeby slít. Na oleji cibule a kořenová zelenina na kostičky, zasmahnout do barvy, pak lehce podlít, vydusit, přidat lžíci octa a zamíchat do čočky.
Že protože klíčíme, tak i naklíčená čočka šup na talíř :).
Salátek z pekingského zelí - sladkokysele (cukr ocet sůl).
A další den jsem si to malinko vytunila drcenými rajčátky a naklíčeným mungem, na vajíčko jsem použila Piccante, mňam.
A zbylo ještě na jednu porci - zase s rajčaty jsem si to a s Piccante a osmaženou cibulkou a naťující bílou ředkví :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat