neděle 16. února 2025

Čočka s kořenovou zeleninou s vajíčkem a salátkem

Uvařil Jardíček čočku. Propláchnutou zelenou s trochou oleje v dvojnásobném množství vody 20-25 minut pomalu vařit, v polovině osolit a pak v případě potřeby slít. Na oleji cibule a kořenová zelenina na kostičky, zasmahnout do barvy, pak lehce podlít, vydusit, přidat lžíci octa a zamíchat do čočky.

Že protože klíčíme, tak i naklíčená čočka šup na talíř :).
Salátek z pekingského zelí - sladkokysele (cukr ocet sůl).

A další den jsem si to malinko vytunila drcenými rajčátky a naklíčeným mungem, na vajíčko jsem použila Piccante, mňam.

A zbylo ještě na jednu porci - zase s rajčaty jsem si to a s Piccante a osmaženou cibulkou a naťující bílou ředkví :).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...