Tak tady se mi to už jen potvrdilo, že nové klíčítko vyžaduje jiné zacházení, než naznačovalo. Cizrnu miluju, naklíčená mi taky moc chutná. Ale vím, že se s ní musí opatrně, ráda zahnívá, pokud nemá správnou péči. A nové klíčítko v jejím případě jasně samo oznámilo, že nestačí proplachovat přes její cedníček. Vzniká hodně šlemu a cedníček se ucpává a začne to zahnívat.
Takže jsem se dobrala toho, že při proplachování klíčítko otevřu celé, propláchnu opakovaně přes ruku, cedníček omeju, zavřu a pak už dobrý, odkap je na podmisku, vlhkost zůstává, větrá to, mušky na to nemůžou.
Takže k jídlu se krásně přidává :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat