Skvělá. Jen zopakuju, že Jardíček jako dítě nesnášel celer, ale když z něho v dospělosti sám začal vařit, tak ho má hodně rád :).
Cibule, 2-3 stroužky česneku, půlka malého celkeru na kousky na másle opékat opékat opékat do zabarvení a do ztráty celerové chutě. Zalít, přidat bazalku, 1 nakrájený střední brambor, osolit, 20 minut povařit, rozmixovat, trochu smetany, povařit. Navrch přidat krutonky a do hněda osmažené celerové tyčky. A něco zeleného :).
Největší pochvala možná je ta, že polívečka šmakovala i naší malé praneteřince Adelitce, která prý jinak takové polévky nejí :).
Polévka celerová už tu byla, ale trochu jinak. TADY.
Nebo TADY.
Nebo TADY.
neděle 7. července 2024
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat