Taková celá "bedýnková" tentokrát ta polívečka je. Jardíček se naučil jíst celer poté, co si ho sám začal vařit, péct, kašovatět a tak podobně :).
Takže Jardíčkova: na máslo postupně přidávat pokrájenosti - cibuli, 1 menší celer, mrkev, 2 brambory, chvilku smahnout, pak česnek, aby se nepřipálil, trochu kmínu, lžičku kari. Nechat rozvonět, zalít, trochu smetany nebo mléka, 15 minutek povařit, osolit, celerovou nať pokrájenou. Část v hrnci rozmixovat, část rozšťouchat.
Moc dobrá :).
sobota 28. srpna 2021
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat