Je opravdu vynikající. Bezinky už leckde dozrávají, někde už se mohlo sbírat, jinde si chvilku počkáme :). U Chrudimky jsou zralé zatím jen ty nahoře na sluníčku :).
Tenhle likér jsme vždycky dělali z arónií, je úžasný, tohle je první pokus o bezinkový a taky to jde :). Moc dobrý.
Takže základní recept:
Litr prolisované šťávy z bezinek nebo z aronií, 500 g cukru, kousek celé skořice, několik hřebíčků, půl litru vodky nebo slivovice, osobně slivovici v tomto případě nemám ráda, je potom moc "slivovicová" chuť, vodka bez chuti se mi jeví býti praktičtější 🙂. Šťávu promíchat s cukrem, přidat kořeníčko a 10 minut povařit. Nechat vychladnout a druhý den přecedit a promíchat s lihovinou. Do čistých lahví a nechat v klidu, temnu a chladnu 🙂. Opravdu vynikající :-), jednoduché, doporučuju :-).
Na zdraví! :-)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat