Je fakt, že ta klasická naše rodinná novoroční je pomalá. Dělává ji Jardíček dlouze. Toto byla rychlá verze.
Cibule na měsíčky do změknutí, pár rajčátek na kousky, propraná čočka (pamatujete, kterak jsme kdysi v mládí čočku museli přebírat, byly v ní kamínky :) ), zalít, trochu oleje, bazalka, majoránka, kmín, 30 minut povařit, ke konci osolit (sůl se přidává na konec, aby čočka neztvrdla). Jako tohle můžu prostě kdykoliv :-).
No a protože klíčím, tak i toto živé navrch :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat