Je fakt, že ta klasická naše rodinná novoroční je pomalá. Dělává ji Jardíček dlouze. Toto byla rychlá verze.
Cibule na měsíčky do změknutí, pár rajčátek na kousky, propraná čočka (pamatujete, kterak jsme kdysi v mládí čočku museli přebírat, byly v ní kamínky :) ), zalít, trochu oleje, bazalka, majoránka, kmín, 30 minut povařit, ke konci osolit (sůl se přidává na konec, aby čočka neztvrdla). Jako tohle můžu prostě kdykoliv :-).
No a protože klíčím, tak i toto živé navrch :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...


Žádné komentáře:
Okomentovat