Minule jsem hokaidinku i další zeleninu nejdřív pekla, tentokrát jsem vše nakrájela do vody a 15 minutek povařila, pod pokličkou to bylo vše měkké hned. Za 15 minutek. No a protože máme vše z bedýnek, je to radost vařit i pro mne :). Hokaido na kusy, celer na kusy, kousek cukety a mrkev na kousky, kapusta trochu pokrájená, brambora, cibule. Sůl, venku se ochladilo, takže zahřívací kurkuma, zázvor. První den jsem to rozmixovala tyčákem, ale nějak to v kastrolu neumím do hladka, tak jsem nechala část v kouscích.
No ale pak jsem poprosila Jardíčka, ať mi to mixne on, takže druhý den už byla hlaďounká :). No a slunečnicková semínka na sucho opražená :).
Jo a zelené mám z prdelek :).
.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...


Žádné komentáře:
Okomentovat