pondělí 2. října 2023
Pečená hokaido a jiná zelenina jako polévka a hlavní chod
Dostala jsem od Janičky z práce nádhernou hokaidinku, děkuju :). Tak jsem kus nakrájela, přidala kus cukety a papriku a cibuli a česnek a brambory z bedýnek, v pekáčku zalila trochou oleje, okmínovala, osolila, přidala jsem i celerovou nať (v bedýnkáých je pokaždé celer i s natěmi, které suším na zimu) - a pod alobalem 3/4 hodiny "dusila". A ještě jsem to nechala odkryté chvíli dodělat. A k tomu zakysanka s tvarohem s česnekem. Jó a to navrchu je mrkvová nať z prdelek :). A ze zbytku té upečeniny byla polévka. Zvlášť jsem vařila nakrouhanou bedýnkovou kapustu a mrkev, do hotového jsem přidala upečeninu a tyčákem mixla. A ještě dochutila. Na talíři ještě opražená slunečnicová semínka.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat