čtvrtek 6. dubna 2023
"Zélo" s medvědím česnekem
Zélo jako z knedlovepřozélo :). Prostě jsem dostala velikou chuť na zelí (jak já ráda to moravský, sladkokyselý) - a taky jsem dostala chuť na medvědí česnek. Tak jsem si udělala klasicky zelí na cibulce, tentokrát z kysaného (+ cukr, ocet, sůl, kmín) a do něho jsem vmíchala hodně medvědího česneku a už ho moc tepelně netrápila, jen lehce. A kus vynatěný cibule jsem přidala. No a krabička do práce byla na světě. Bramborový rychlonoky a navrch trochu sojové bílkoviny - kousek opraženého vegepárečku.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat