Drobenkový koláč je jeden z mých nejoblíbenějších. Celý život používám recept rodinný, takový ten "poctivý", v dospělosti recept hrníčkový, pro nás líné :)... Nejoblíbenější je pro mne ovoce výrazně pikantní - rybíz, meruňky, rebarbora, aronie... např. TADY. Koupila jsem teď nějaké švestky a meruňky a Jardíček se jal vyrábět svoji drobenkovou cik cak verzi.
Hrnek mléka, hrnek polohrubé mouky, půl hrnku cukru, 2 vejce, prdopeč, vanilkový cukr. A extra mimo drobenka: máslo, cukr, polohrubá mouka.
Vyliješ na plech, za mlada jsem plech mazala a vysypávala, dnes pečicí papír, prostě POHODA :). Pokladeš ovocem, zasypeš drobenkou a šup do pece. No a na 160 °C asi 30 - 35 minut, na špejli.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Růžový Úplněk 13. 4. 2025 v 02:21 ve Vahách
Ve Vahách si chraňme: Ledviny, močovod, močový měchýř, žíly, kůži jako orgán doteku, slinivku, insulin, glukagon. A jako každý Úplněk - nedo...

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat