Drobenkový koláč je jeden z mých nejoblíbenějších. Celý život používám recept rodinný, takový ten "poctivý", v dospělosti recept hrníčkový, pro nás líné :)... Nejoblíbenější je pro mne ovoce výrazně pikantní - rybíz, meruňky, rebarbora, aronie... např. TADY. Koupila jsem teď nějaké švestky a meruňky a Jardíček se jal vyrábět svoji drobenkovou cik cak verzi.
Hrnek mléka, hrnek polohrubé mouky, půl hrnku cukru, 2 vejce, prdopeč, vanilkový cukr. A extra mimo drobenka: máslo, cukr, polohrubá mouka.
Vyliješ na plech, za mlada jsem plech mazala a vysypávala, dnes pečicí papír, prostě POHODA :). Pokladeš ovocem, zasypeš drobenkou a šup do pece. No a na 160 °C asi 30 - 35 minut, na špejli.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat