středa 10. srpna 2022

Drobenkový koláč švestkomeruňkový, případně meruňkošvestkový

Drobenkový koláč je jeden z mých nejoblíbenějších. Celý život používám recept rodinný, takový ten "poctivý", v dospělosti recept hrníčkový, pro nás líné :)... Nejoblíbenější je pro mne ovoce výrazně pikantní - rybíz, meruňky, rebarbora, aronie... např. TADY. Koupila jsem teď nějaké švestky a meruňky a Jardíček se jal vyrábět svoji drobenkovou cik cak verzi.
Hrnek mléka, hrnek polohrubé mouky, půl hrnku cukru, 2 vejce, prdopeč, vanilkový cukr. A extra mimo drobenka: máslo, cukr, polohrubá mouka.
Vyliješ na plech, za mlada jsem plech mazala a vysypávala, dnes pečicí papír, prostě POHODA :). Pokladeš ovocem,
zasypeš drobenkou
a šup do pece. No a na 160 °C asi 30 - 35 minut, na špejli.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Růžový Úplněk 13. 4. 2025 v 02:21 ve Vahách

Ve Vahách si chraňme: Ledviny, močovod, močový měchýř, žíly, kůži jako orgán doteku, slinivku, insulin, glukagon. A jako každý Úplněk - nedo...