O Halloumi s chili už tu řeč byla, TADY, teď je to stejné, ale s jinými bramborami. Ty jsem se naučila na kurzu Jarní bylinková výzva u Melanie a Štěpána. Takhle mi ty brambory prostě velice chutnají.
Halloumi zase jen na pruhované 3D pánvičce, ale s trochou oleje. (Poprvé bez oleje se to přichytlo.)
Ale hlavní jsou ty brambory. Základní recept: Nakrájet brambory (plátky nebo měsíčky, loupané či nikoliv), promíchat s oliváčem, solí, rozmarýnou (sušenou a klidně i čerstvou) a s mnoha stoužky česneku. Původně měly být v celku, já je tak nějak napůlím. Podélně nebo příčně. A fakt hodně stroužků. No a 20 - 30 minutek v troubě (na pečicím papíru to dělám) při 200 st. V průběhu to jen lehce promíchnu.
No a dip :), zrovna byla doma zakysanka, tak jen sůl a nějaké zelené bylinky z truhlíku a zkusila jsem přidat úúúžasnou celohořčici, asi nějaký polotovar tady od nás z Vitany, je to dost octové - a výborné, někde to Jardíček od někoho dostal, dávám to teď skoro do všeho :-).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat