Proč bršlice kozí noha - TADY.
Ideální je konzumovat ji syrovou a čaj dělat z živé, sušit ji nemá význam. Takže další úchova se nabízí v podobě tinktury. Nasbírala jsem mladé lístky plné síly, nakrájela keramickým nožem a zalila alkoholem. Používám běžné vodky a pokud nemají 40 %, doplňuju trochou konzumního lihu, který má 80 %. 40 % používám na měkké části, listy, květy. Na pevnější části (plody, kořeny) používám ten silný konzumní.
No a teď už jen denně protřepat :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...

Žádné komentáře:
Okomentovat