neděle 24. dubna 2022
Špenát z bršlice, kopřiv, medvědího česneku s tempehem
Tempeh jsem tentokrát udělala s "výpekem", takže po jeho opražení na troše oleje a ghí a cibulce a česneku a kmínu a soli jsem ho vyndala, zaprášila, naředila, redukovala, redukovala a ředila a redukovala, no a špenát klasicky - na cibulku a česnek zelené - mladou bršlici, pár lístků medvídka, kopřivy. Sůl, dávám trochu chilli směsi Piccante, trochu mléka nebo smetany, co zrovna doma je. Dusím do změknutí a do zahuštění :). No a na šťouchanky trocho pórečku na másle :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...

Žádné komentáře:
Okomentovat