Je jaro a můžeme se pást :). Stále větší množství lidí se učí poznávat bylinky - a to nejen na léčebné čaje, tinktury, ale i k jídlu. Je toho venku plno, co se dá jíst, co je i chutné, co je nám velice ku prospěchu. Na našem betonovém činžákovém dvorečku jsem si ve výklenku pod naším oknem odebrala pár dlaždic a ozelenila si to. Kapku k nevůli spoluvlastníků, kterým se to zdá velice nekultivované. Sluníčko tam jde až odpoledne, ale pak teda pere, takže tam neroste všechno, ale toto tam roste. Něco volně, něco v truhlíkách...
Tak tedy aktuálně kopřiva, bršlice, medvědí česnek, popenec, pampelišky...
A s tím už se dá něco dělat :). Tak tedy dobrou chuť :).
Pomalu už se chystají i další poklady, například pelyněk pontický, něžný, krásný...
Řimbaba...
Stařičká šalvěj už se po zimě krásně zazelenala...
Denivky s jedlými květy v truhlících se velice rozrostly...
No a i mahonie v truhlíku už má plůdečky, takže budu-li rychlejší než kosáci, až dozrají, pozobu si trošku Céčka :). Miluju ty příšerně kyselé plody, ale bacha, jen malinko :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...






Žádné komentáře:
Okomentovat