Je jaro a můžeme se pást :). Stále větší množství lidí se učí poznávat bylinky - a to nejen na léčebné čaje, tinktury, ale i k jídlu. Je toho venku plno, co se dá jíst, co je i chutné, co je nám velice ku prospěchu. Na našem betonovém činžákovém dvorečku jsem si ve výklenku pod naším oknem odebrala pár dlaždic a ozelenila si to. Kapku k nevůli spoluvlastníků, kterým se to zdá velice nekultivované. Sluníčko tam jde až odpoledne, ale pak teda pere, takže tam neroste všechno, ale toto tam roste. Něco volně, něco v truhlíkách...
Tak tedy aktuálně kopřiva, bršlice, medvědí česnek, popenec, pampelišky...
A s tím už se dá něco dělat :). Tak tedy dobrou chuť :).
Pomalu už se chystají i další poklady, například pelyněk pontický, něžný, krásný...
Řimbaba...
Stařičká šalvěj už se po zimě krásně zazelenala...
Denivky s jedlými květy v truhlících se velice rozrostly...
No a i mahonie v truhlíku už má plůdečky, takže budu-li rychlejší než kosáci, až dozrají, pozobu si trošku Céčka :). Miluju ty příšerně kyselé plody, ale bacha, jen malinko :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat