Je jaro a můžeme se pást :). Stále větší množství lidí se učí poznávat bylinky - a to nejen na léčebné čaje, tinktury, ale i k jídlu. Je toho venku plno, co se dá jíst, co je i chutné, co je nám velice ku prospěchu. Na našem betonovém činžákovém dvorečku jsem si ve výklenku pod naším oknem odebrala pár dlaždic a ozelenila si to. Kapku k nevůli spoluvlastníků, kterým se to zdá velice nekultivované. Sluníčko tam jde až odpoledne, ale pak teda pere, takže tam neroste všechno, ale toto tam roste. Něco volně, něco v truhlíkách...
Tak tedy aktuálně kopřiva, bršlice, medvědí česnek, popenec, pampelišky...
A s tím už se dá něco dělat :). Tak tedy dobrou chuť :).
Pomalu už se chystají i další poklady, například pelyněk pontický, něžný, krásný...
Řimbaba...
Stařičká šalvěj už se po zimě krásně zazelenala...
Denivky s jedlými květy v truhlících se velice rozrostly...
No a i mahonie v truhlíku už má plůdečky, takže budu-li rychlejší než kosáci, až dozrají, pozobu si trošku Céčka :). Miluju ty příšerně kyselé plody, ale bacha, jen malinko :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat