Taková vtipná rodinná historka. Jardíček včera večer namočil hrách a cizrnu na sobotní jídlo. Já dnes vstávala dlouho (inu sobota), když už byl dávno pryč - a ty dva kastroly s namočenýma luštěninama stále stály v kuchyni. Tak mne napadlo, že si trošinku odeberu do dvou sklenic. Na klíčení, když už to bylo přes noc namočené. No a celý den jsem hezky proplachovala. Až večer mi Jardíček vysvětlil, že ta cizrna byla uvařená, stihl to uvařit ještě za ranního kuropění před odchodem do práce, anž by jakkoliv varoval :). Tak tam by to klíčení bylo opravdu obtížné :).
Ale večer se zmínil o pučálce, tak jsem nelenila, hodila tu trošku na pánvičku, osolila, očiliovala (skvostná chilli směs od JUSTu Piccante), dala pár - ale opravdu jen pár kapiček oleje - a výsledek byl zcela geniální. To budu muset dělat často :). Tak dobrou chuť a NA ZDRAVÍ :-).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat