sobota 12. února 2022

Cizrna s chilli k vínečku třeba

Taková vtipná rodinná historka. Jardíček včera večer namočil hrách a cizrnu na sobotní jídlo. Já dnes vstávala dlouho (inu sobota), když už byl dávno pryč - a ty dva kastroly s namočenýma luštěninama stále stály v kuchyni. Tak mne napadlo, že si trošinku odeberu do dvou sklenic. Na klíčení, když už to bylo přes noc namočené. No a celý den jsem hezky proplachovala. Až večer mi Jardíček vysvětlil, že ta cizrna byla uvařená, stihl to uvařit ještě za ranního kuropění před odchodem do práce, anž by jakkoliv varoval :). Tak tam by to klíčení bylo opravdu obtížné :).
Ale večer se zmínil o pučálce, tak jsem nelenila, hodila tu trošku na pánvičku, osolila, očiliovala (skvostná chilli směs od JUSTu Piccante), dala pár - ale opravdu jen pár kapiček oleje - a výsledek byl zcela geniální. To budu muset dělat často :). Tak dobrou chuť a NA ZDRAVÍ :-).

Žádné komentáře:

Okomentovat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ