Taková vtipná rodinná historka. Jardíček včera večer namočil hrách a cizrnu na sobotní jídlo. Já dnes vstávala dlouho (inu sobota), když už byl dávno pryč - a ty dva kastroly s namočenýma luštěninama stále stály v kuchyni. Tak mne napadlo, že si trošinku odeberu do dvou sklenic. Na klíčení, když už to bylo přes noc namočené. No a celý den jsem hezky proplachovala. Až večer mi Jardíček vysvětlil, že ta cizrna byla uvařená, stihl to uvařit ještě za ranního kuropění před odchodem do práce, anž by jakkoliv varoval :). Tak tam by to klíčení bylo opravdu obtížné :).
Ale večer se zmínil o pučálce, tak jsem nelenila, hodila tu trošku na pánvičku, osolila, očiliovala (skvostná chilli směs od JUSTu Piccante), dala pár - ale opravdu jen pár kapiček oleje - a výsledek byl zcela geniální. To budu muset dělat často :). Tak dobrou chuť a NA ZDRAVÍ :-).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat