Zase vynikající Jardíčkova polívečka. Patizon je velká záležitost, takže z jednoho byla tahle polívka, placičky a obalovaný. Paráda :).
Patizon (tento nestarý i s kůrou) na malé kousky, brambora na kousky, 2 mrkve na kousky, cibule na kousky. Takže nejdřív všechno nakouskuješ. Osmahneš na másle, přidáš kurkumu, kmín, bazalku, POZOR! Špetku skořice! POHOV! Osolíš, zaliješ vývarem, 20 - 30 minutek pomalinku provaříš. Promineš mi, že ti tykám, vyndáš pár kousků, zbytek rozmixuješ, trochu smetany na zjemnění a vrátíš tam ty odebrané kousky :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat