sobota 27. listopadu 2021
Patizonovosýrové placičky smažené a dopečené, se šťouchanými bramborami
Vynikající :), Jardíček domů donesl patizon a hned se do něho pustil :).Surovinově jednoduché :). Nastrouhaný patizon (u mladého lze i s kůrou, u starého je tuhá a je nutno ji odkrájet, pozná se to podle zakrojení), přibližně na 2 hrnky nastr. patizonu půl hrnku nastrouhaného sýra, 1 vejce, 1 cibulka na drobno, stroužkem česneku nic nezkazíš, něco zeleného, půl lžičky soli.Na pánvi osmažit 3-4 minutky z každé strany, ne moc zprudka. No a osmažené pak 10 minutek na 200 st. dojet v troubě :).K tomu šťouchané brambory, tentokrát bez mléka, jen s cibulkou a máslem a solí. Vynikající to bylo :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat