sobota 27. listopadu 2021
Patizonovosýrové placičky smažené a dopečené, se šťouchanými bramborami
Vynikající :), Jardíček domů donesl patizon a hned se do něho pustil :).Surovinově jednoduché :). Nastrouhaný patizon (u mladého lze i s kůrou, u starého je tuhá a je nutno ji odkrájet, pozná se to podle zakrojení), přibližně na 2 hrnky nastr. patizonu půl hrnku nastrouhaného sýra, 1 vejce, 1 cibulka na drobno, stroužkem česneku nic nezkazíš, něco zeleného, půl lžičky soli.Na pánvi osmažit 3-4 minutky z každé strany, ne moc zprudka. No a osmažené pak 10 minutek na 200 st. dojet v troubě :).K tomu šťouchané brambory, tentokrát bez mléka, jen s cibulkou a máslem a solí. Vynikající to bylo :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...
Žádné komentáře:
Okomentovat