středa 1. prosince 2021

Obalovaný patizon a zapečené brambory

Když už se jednou ten patizon nakrojil, bylo potřeba ho dozpracovat. Tak tentokrát ho Jardíček normálně obalil a osmažil.

Patizon na centimetrové plátky, tento byl mladší a měl měkkou kůru, takže ji nebylo nutné odkrájet, lehce osolit - potí se, takže otřít, obalit v těstíčku: vejce, mouka, mléko, sůl, kari - a velice pomalu smažit.
Zapečené brambory: nakrájené uvařit, osolit, rozpustit trochu másla, zprudka protřepat, rozprostřeš a na co největší teplotu zapečeš. No a dipík: např. zakysanka, majonéza, česnek na drobno, cokoliv zeleného, sůl, nechat uležet :).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...