Když už se jednou ten patizon nakrojil, bylo potřeba ho dozpracovat. Tak tentokrát ho Jardíček normálně obalil a osmažil.
Patizon na centimetrové plátky, tento byl mladší a měl měkkou kůru, takže ji nebylo nutné odkrájet, lehce osolit - potí se, takže otřít, obalit v těstíčku: vejce, mouka, mléko, sůl, kari - a velice pomalu smažit.Zapečené brambory: nakrájené uvařit, osolit, rozpustit trochu másla, zprudka protřepat, rozprostřeš a na co největší teplotu zapečeš.
No a dipík: např. zakysanka, majonéza, česnek na drobno, cokoliv zeleného, sůl, nechat uležet :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...
Žádné komentáře:
Okomentovat