To jsem si tak vařila brambory a vodu po nich (kmín, sůl, celerové a libečkové sušené natě) vždycky používám na nějakou polévku. Tentokrát můj zrak padl na sklenici se směsí luštěnin a vzniklo něco jako bramboračka :). Už si vůbec nepamatuju, kde a proč jsem tu směs luštěnin koupila, každá z nich normálně potřebuje jinou přípravu :). Ale vážně se to jmenuje LUŠTĚNINOVÁ SMĚS TRADIČNÍ. Pytlík s návodem už k tomu nemám, ale radši jsem předem namočila a pak dala do vývaru z brambor vařit.
Takže jen klasika, brambora a mrkev a celer na kousky, kapustičky ještě v lednici byly, bobkový list, zelené bejlí co bylo, no a majoránka. Ještě mám zelenou venku na parapetu v truhlíku.
A do hotové polévky zelené natě - z truhlíku ještě majoránka a petrželka, doma prdelky z mrkví už mají krásné natě, cibulka ve sklenici s vodou taky, takže paráda :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat