středa 28. října 2020

Vánoční dýňový džus

Je sice Vánoční, ale několika pokusy bylo ověřeno, že ho lze vařit kdykoliv. Recept je originální z Bradavic. Přesně takto ho skřítci připravují pro studenty.
Poměry jsou VELMI variabilní dle vlastní chuti.
Základní poměr je 3 dl dýňové šťávy (rozvařená a rozmixovaná dýně) + 1 l jablečného moštu + 2 čl dýňového koření (koření např. na dýňový koláč) + 1/2 hrnku cukru + jeden citron (klidně s dužinou - bude se vařit a mixovat). Vše 20-30 minut povařit, rozmixovat, přecedit a případně dochutit.
Ještě horké do vyvařených lahví. Vydrží i několik týdnů (resp. než je rodina najde).
Pije se studený, ale dá se svařit třeba s punčem podle fantazie.





Žádné komentáře:

Okomentovat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ