středa 28. října 2020

Tian provencal - gratinovaná zelenina

Název je odvozen ze jména zapékací nádoby. Jde o francouzský recept (i když název evokuje spíše Čínu). Existuje v mnoha variacích, mimo jiné i s rýží.

1-2 cibule a česnek nadrobno zpěněné na lžíci olivového oleje. Na dno pekáčku rozložíme osmahnutou cibuli. Na ni skládáme v několika řadách syrovou zeleninu dle chuti, nakrájenou na plátky cca 5mm - brambory, cuketu, mrkev, papriku, rajče. Osolíme a důkladně zakapeme olivovým olejem. 30 minut pečeme pod alobalem na 180 st. Pak alobal sundáme, posypeme strouhaným parmezánem a pečeme dalších 15-20 minut.
Podáváme za tepla, ale výborné je i studené.







 

Žádné komentáře:

Okomentovat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ