úterý 21. dubna 2020

Hranolky z tousťáku se sýrovou omáčkou a zeleninou

Veliké překvápko, moc mi to chutnalo :).
Rozpálíš troubu a toustový chléb (ne Penam) nakrájíš na hranolky, pokapeš oliváčem, trochu osolíš a na pár minutek dáš do trouby. Až se to začne barvit. V půlce otočíš.
Připravíš si zeleninu, co doma najdeš, nakrájíš na tvary, co tě napadnou :).
No a sýrová omáčka: bešamel - máslo, mouka, zalít mlékem a provařit, pak do toho hodně sýra (šlo by to i na vínu), ale už nevařit, jen rozpustit. Těsně před dokončením přidat hodně medvědího česneku. Podle slanosti sýra případně dosolit.

4 komentáře:

  1. No tak to je paráda. Tousťák zrovna máme. A vyřešenou večeři máme taky. Děkuju!:)))

    OdpovědětVymazat
  2. [1]:[2]: A ta omáčka byla ještě v teplým stavu! Mńam! Fakt skvělý, doporučuju :).

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to bych nazvala gastronomie porno. Musím vyzkoušet, už takhle to vypadá fakt bezvadně. Jen otázka,  proč vadí penam toustak? Je o něco jiný?

    OdpovědětVymazat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ