Moc dobrý :).
Těsto: 1 a 1/2 hrnku mouky, 1/2 hrnku vody, 1 vejce, lžička oliváče, špetka soli. Rozmíchat do nelepivého stavu (v případě potřeby přidávat mouku), zabalit, 15-20 minut nechat v lednici odpočinout. Uvařit 2 brambory, 2 cibule na drobno na másle do hněda, rozšťouchnout s bramborami, přidat lžičku dvě zakysanky, hrst strouhaného sýra. Rozválet těsto, vyříznout kolečka, naplnit, zahňácat, do vařící vody (2-3 minutky), vyndat a na pánvičce rozehřát máslo lehce do zhnědnutí, přidat bylinky, třeba rozmarýn - a pirohy smahnout do hněda.
A protože klíčíme klíčíme... :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Tak tohle se mi líbí! Žádné dlouhé kynutí... zkusím!:) Díky:)
OdpovědětVymazat[1]: ♥
OdpovědětVymazatMusím si dát zas něco naklíčit.V lednu jsem klíčila mungo a čočku až jsem se toho přejedla.Teď jsem měla chvíli pauzu,tak zase začnu
OdpovědětVymazat[3]: Janičko, máš recht. Je potřeba opět a opět, nejlépe průběžně :).
OdpovědětVymazat