Moc dobrý :).
Těsto: 1 a 1/2 hrnku mouky, 1/2 hrnku vody, 1 vejce, lžička oliváče, špetka soli. Rozmíchat do nelepivého stavu (v případě potřeby přidávat mouku), zabalit, 15-20 minut nechat v lednici odpočinout. Uvařit 2 brambory, 2 cibule na drobno na másle do hněda, rozšťouchnout s bramborami, přidat lžičku dvě zakysanky, hrst strouhaného sýra. Rozválet těsto, vyříznout kolečka, naplnit, zahňácat, do vařící vody (2-3 minutky), vyndat a na pánvičce rozehřát máslo lehce do zhnědnutí, přidat bylinky, třeba rozmarýn - a pirohy smahnout do hněda.
A protože klíčíme klíčíme... :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Tak tohle se mi líbí! Žádné dlouhé kynutí... zkusím!:) Díky:)
OdpovědětVymazat[1]: ♥
OdpovědětVymazatMusím si dát zas něco naklíčit.V lednu jsem klíčila mungo a čočku až jsem se toho přejedla.Teď jsem měla chvíli pauzu,tak zase začnu
OdpovědětVymazat[3]: Janičko, máš recht. Je potřeba opět a opět, nejlépe průběžně :).
OdpovědětVymazat