A už zase. Jak už mám ten pocit, že klíčit už umí každý z mých přátel, znova a znova objevuju pole neoraná.
Tak budu opět připomínat, vysvětlovat, ukazovat, motivovat, inspirovat... :).
Klíčíme. Jak, proč, co... Jako nejsnadnější a pro začátečníky nezkazitelné se mi stále jeví MUNGO. Klíčí bezvadně, rychle, nemá tendence přesychat nebo zahnívat, chutná dobře... a nic se nezkazí, když se z něho stane zelená rostlinka, dá se konzumovat i tak. Jediný problém může být v tom, že člověk začátečník si ho namočí najednou napoprvé hodně. Protože děsně nabyde :).
Hrášek je daleko náchylnější. Stačí ho nestihnout propláchnout - a shnije. Ale chuťově - když se podaří - naprostá delikatesa :). Tedy aspoň pro mne :).
Dalším mým favoritem je cizrna. Taky nesmí zaschnout, taky by okamžitě uhnila... ale je výborná, chutná jako oříšek :).
Když si klíčky necháte nazeleno, můžete je dávat do polívky, do salátu, na chleba, na jídlo... případně v případě nadměrného přebujení domácím mazlíčkům, milují je andulky, zebřičky, morčata, myšičky...
Čerstvě zalité mungo a pohanka. Budou namočeny přes noc.
Miluju tvar pohanky, takové rozkošné trojhránky :). A cévy si lebedí :).Než se to "promočí", kolem zrníček se tvoří bublinky vzduchu :).Tak chutě do toho :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Díky za inspiraci!:)))))
OdpovědětVymazat