neděle 19. ledna 2020
Hummus, nejlepší, jaký jsem kdy jedla :)
V čem se možná lišil od těch ostatních? Jardíček to okoukal od nějakého Turka. Cizrnu v troubě upekl. Cizrnu namočit určitě minimálně do druhého dne. U nás byla namočená dva dny a už pouštěla klíček. Na tohle popsané cca 200 g cizrny. Poté slít, přidat trochu sody (netušíme proč to ten Turek přidával) a 10 minut zapéct na plechu na 240°C.
Promnout, aby aspoň některé šlupičky šly pryč, zalít hodně vodou, přidat 6 stroužků česneku a uvařit doměkka, tak 20-30 minut.Teď bude potřeba výkonná mašina, aby to utáhla. Přidat 2 - 3 lžíce Tahini, lžičku drceného kmínu, 3-4 lžičky citronové šťávy, lžičku soli. Pak přidat několik lžic teplé vody a několik lžic kvalitního olivového oleje, aby se to dobře mixovalo. Mixuješ do požadované konzistence.
Na podávání ještě polít oliváčem, nutné a bezchybné. Turek ještě radil přihodit k tomu lžíci zakysanky, ale to zkusíme když tak jindy...
Fakt moc dobré, možná i tím, že to bylo ještě teplé :). A nabírat mrkví a topinkou - boží kombinace :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Tak tenhle recept by byl pro mě lekcí trpělivosti:) Na mě zdlouhavá příprava, každopádně věřím, že to pak stojí za to;) Tak třeba někdy v budoucnu, až nebudu vybavená pouze tyčovým mixérem:))
OdpovědětVymazat